fbpx
Lig så stille! Eller hvad?

Lig så stille! Eller hvad?

Foto af Stefan Dahl

Af og til hører jeg massørkolleger beklage sig over klienter, som ikke kan ligge stille under en massage. Som vrider sig, eller som vil “hjælpe til” og dermed forstyrrer massøren i at gøre sit job. Sådanne klienter er disse kolleger ikke så glade for.

Jeg ser meget anderledes på det, og her er jeg især påvirket af min tantra massør uddannelse fra Mahamudrainstitut. I en mahamudra tantra massage, som kan være meget intim, er det yderst vigtigt at begge parter har lov til at bevæge sig frit, så begge til hver en tid har autonomi og fuld “ejerskab” over deres situation.

Men også når du kommer til en mere “almindelig” massage som f.eks. en fysiurgisk muskelmassage, finder jeg det vigtigt at du ikke føler dig som et passivt “offer” for massagen. Lad mig forklare dig hvorfor.

Hvis du har muskelsmerter, har du måske prøvet selvmassage med diverse bolde og foamrolls og lignende. De virker rigtigt godt, og en af grundene til at de virker godt, er, tror jeg, at når du bruger dem, tager du helt explicit selv ansvaret for din spændte muskel og for at afspænde den. Og ved du hvad? Ligemeget hvad, også når du er på min briks, så er det i den sidste ende kun dig og dit nervesystem, der kan afspænde musklen. Massøren kan måske opmuntre dit system til at foretage afspændingen, men det er det hele. Musklen spænder af, hvis og kun hvis din hjerne holder op med (ubevidst) at fortælle musklen at spænde op. Så mindsettet om at ansvaret er dit eget, må du meget gerne tage med til klinikken. Ofte kan vi på briksen finde en kombination af selvmassage og massørmassage, som virker rigtig godt, og som du også kan fortsætte derhjemme med en bold eller en foam roll.

Og ok, nogen gange finder vi ud af at det er mest praktisk at du ligger stille. Det er stadig en af mulighederne 😉

Du kan læse mere om mahamudra tantra massage på www.tantratid.nu og om fysiurgisk massage her på bloggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *