fbpx
Om Lomi Lomi massage

Om Lomi Lomi massage

Lomi Lomi-massage, også kendt som hawaiiansk massage, er en gammel form for kropsterapi, der har været praktiseret i århundreder på Hawaii-øerne. Den er forankret i den hawaiianske filosofi Huna, som lægger vægt på betydningen af balance, harmoni og sammenhæng i livet. Lomi Lomi-massage søger at fremme fysisk, følelsesmæssig og åndelig helbredelse.

Selvom den nøjagtige oprindelse af Lomi Lomi-massage ikke er veldokumenteret menes den at være praktiseret af de oprindelige polynesiske folk på Hawaii længe før europæisk kontakt. Viden og teknikker om Lomi Lomi blev traditionelt overleveret internt i familierne, hvor hver familie eller region havde en unik stil og praksis.

Lomi Lomi-massage praksisserne var nært knyttet til det hawaiianske koncept “mana” eller livskraftenergi, som blev antaget at strømme gennem kroppen. Lomi Lomi-udøvere forsøgte at fjerne eventuelle blokeringer for denne energistrøm og genoprette balance og harmoni i individets krop, sind og ånd.

I det 19. århundrede, da kristne missionærer ankom til Hawaii, forsøgte de at undertrykke mange indfødte hawaiianske kulturpraksisser, herunder Lomi Lomi-massage. Imidlertid overlevede Lomi Lomi i hemmelighed og fortsatte med at blive overleveret inden for familier.

I midten af det 20. århundrede begyndte interessen for traditionelle hawaiianske helbredelsespraksisser at genopstå, og Lomi Lomi-massage oplevede en genopblomstring. Kendte personer som Auntie Margaret Machado, Abraham Kawai’i og Auntie Maile Napoleon spillede nøgleroller i genoplivning og popularisering af Lomi Lomi både i Hawaii og internationalt. De oprettede massageskoler, uddannede nye udøvere og hjalp med at udvikle standardiserede teknikker.

I dag praktiseres og undervises i Lomi Lomi-massage over hele verden, med forskellige stilarter og teknikker, der afspejler praksissernes forskelligartede arv. Selv er jeg initieret i praksissen fra Abraham Kawai’i, der bl.a. er karakteriseret ved stor brug af underarmene og cirkulære og “8-tals” flows (som på denne video).

I den hawaiianske tradition anses underarmene for at være et vigtigt energipunkt, og brugen af dem i massagen hjælper med at kanalisere og overføre helbredende energi til gæsten på briksen.

Der er også nogle mere jordnære fordele ved brug af underarmene.

Underarmenes brede overflade og albuerne kan bruges til at nå dybere ind i muskelvævet og adressere kroniske spændinger og knuder. Dette dybe vævsarbejde kan være særligt effektivt i områder som ryggen, hofterne, lænden og skuldrene, hvor muskelspændinger ofte opbygges. 

Store muskelgrupper, som dem i ryg, lår, lænd og baller masseres mere effektivt (og mere skånsont for mig!) med brug af den brede underarmsflade end ved brug af fysiurgisk “tommelfingermassage”, hvad enten man går dybt eller ej.

Endelig giver brug af underarmene en forøget hudkontakt mellem mig og dig, der ligger på briksen, hvilket ofte er med til at skabe en følelse af nærvær og tryghed.

Du er velkommen til at kontakte mig som beskrevet på forsiden for at booke en tid til en Lomi Lomi massage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *