fbpx
Om yoga og kropsbevidsthed

Om yoga og kropsbevidsthed

For nylig blev jeg mindet om, hvor vigtig yoga er for mig.

Jeg gennemlevede en personlig krise, da min partner gennem flere år meget pludseligt brød med mig. Den akutte virkning for mig var et kendt stress-symptom: en stærk surrealistisk og meget ubehagelig formemmelse af at min krop ikke var min egen, og at min rigtige krop måtte være at finde et eller andet andet sted.

Hvordan overbeviser man sig om at man hører hjemme i sin egen krop? For mig lå svaret i min yogapraksis. Hver gang jeg fik fornemmelsen, tog jeg en lille sekvens af asanas; gerne lidt mere avancerede, som her halasana (ploven). Virkningen var nærmest magisk; den fremmedgjorte fornemmelse forsvandt næsten med det samme.

Yoga handler i høj grad om at komme til stede i sin egen krop. At anerkende at man er i verden og har ret til at være der. For mig har yoga gjort en kæmpe forskel i mit liv, så jeg vil gerne takke Mads Jesper Løye Hejl, som i sin tid kraftigt opfordrede mig til at starte på at dyrke yoga og Mira-Kristine Mathilde Wøhlk Vilbæk, som var min første, helt fantastiske yogalærer.

Selv om jeg vil anbefale enhver at dyrke yoga, er der også andre måder at øge sit kropsbevidsthed på. En af dem er en af de massageformer jeg inviterer til her på siden og i min praksis, navnligt Thai yoga massage (der som navnet antyder er direkte knyttet til yoga), hawaiiansk lomi lomi massage, og Mahamudra tantra massage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *