fbpx
Mahamudra tantra massage

Mahamudra tantra massage

Min tantra massage praksis har jeg fra Mahamudrainstitut, hvor jeg har bevæget mig og er blevet bevæget gennem mere end fem år og undervejs gennemført den tre-årige uddannelse i cupisofi og elskovskunst.

Det er både nemt og svært at forklare hvad en Mahamudra tantra massage er. 

Nemt, fordi det i virkeligheden er en ekstremt simpel praksis, og svært, fordi beskrivelsen af praksisen typisk giver anledning til dels tusind nysgerrige og relevante spørgsmål, og dels tusind indsigelser hidrørende fra den modstand praksisen kan møde fra både det individuelle og det kollektive intellekt. Det er fristende at prøve at forudse alle disse spørgsmål og indsigelser og tage dem med ind i beskrivelsen, men dette er hverken praktisk muligt eller hensigtsmæssigt. Jeg vil derfor kaste mig over den nemme opgave – en ganske lavpraktisk beskrivelse af min Mahamudra tantra massage praksis.

En Mahamudra tantra massage hos mig er et ligeværdigt møde mellem (typisk) to mennesker, du og jeg. Mødet har intet terapeutisk aspekt. Der er altså ikke tale om at den ene part skal “behandle” den anden part for noget. Istedet kan du tænke på mødet som en dans – eller en date – eller en leg – eller alle tre ting.

Selv om mødet er ligeværdigt, vil der i en professionel Mahamudra tantra massage være en af parterne (“massøren”) som “leder” massagen. Når du møder mig i en sådan massage i min praksis, leder jeg f.eks. massagen, hvilket betyder det, der kan læses nedenfor. Men man kan ikke “bestille” en Mahamudra tantra massage hos mig. Vi kan derimod blive enige om at mødes i en Mahamudra tantra massage, efter at du har henvendt dig til mig.

Før selve massage mødet taler vi grundigt om dette (inklusive indholdet af dette opslag) og underskriver begge en samtykkeerklæring (hvis indhold afspejler dette opslag). Vi gennemfører derefter et ritual, som vi starter påklædt i sarong (du kan låne en hos mig). Som en del af ritualet afklædes vi undervejs så vi står nøgne.

Selve massagemødet finder sted på en gulvmadras. Vi er begge helt nøgne under massagen.

Massagen er et møde, hvor begge parter er frit bevægelige og generelt i bevægelse. Det er et møde, hvor vi begge inviteres til i bevægelse at sanse os selv i mødet med den anden. Som en del af at “være i bevægelse”, kan man dog også ligge stille. Eller næsten stille. Ligesom stilhed er en naturlig del af musik.

Som leder af mødet tager jeg en flaske mandelolie med (med mindre du foretrækker en anden planteolie). Jeg putter olien på min egen krop for at nedsætte friktionen mellem vores kroppe og vil under mødet bevæge mig selv så mødet for dig typisk vil inkludere hvad der traditionelt vil kunne ses som en helkropsmassage, hvor jeg “bruger hele min krop til at massere hele din krop”. Hvis du ikke umiddelbart bevæger dig meget i mødet, bevæger jeg mig, så du bevæges med mig. Og overordnet vil jeg i min praksis bevæge mig i visse mønstre, som kan opleves at have en vis kvalitet. Det er det, der gør, at vi kan kalde massagen “professionel”. 

Vi tager ikke hinandens bevægelsesfrihed, og som leder af mødet er jeg specielt omhyggelig med ikke at tage din. Specielt holder jeg ikke fast i dig og lægger ikke min vægt på dig, selv om jeg bruger hele kroppen.

Vi er begge i mødet inviteret til at bevæge os naturligt. Dette indebærer specielt og meget vigtigt at vi umiddelbart bevæger os væk fra berøringer vi ikke bryder os om – uden at den anden på nogen måde stiller os til regnskab for det.

Som leder af mødet vil jeg være specielt opmærksom på at jeg oplever dig som frit bevægelig og i stand til at bevæge dig naturligt, som ovenstående beskrevet. Hvis du ligger meget stille, vil jeg efter bedste evne forsøge at sikre mig at du ligger stille som en naturlig del af at være frit bevægelig, og ikke fordi du er “frosset”. Og jeg vil efter bedste evne bevæge mig på en måde og i sådant tempo, at det er muligt for dig at bevare din fulde opmærksomhed om situationen.

Kvalifikationen “efter bedste evne” ovenfor gøres i erkendelse af ingen af os ved, hvad der sker i den anden. Specielt ved jeg ikke, hvad der sker i dig, kun hvad du med din bevægelse (eller mangel på samme) tilsyneladende giver udtryk for. Jeg inviterer derfor også dig til at bevæge dig klart og dermed gøre det nemmere for mig at bevæge mig klart.

Udover det netop beskrevne, kan vi intet forvente eller forlange af hinanden i mødet.

På et tidspunkt vil jeg, som leder af mødet, afslutte dette, og vise det ved at lægge din sarong over dig. Du får herefter lov at ligge en tid og integere massagen, hvorefter jeg vil byde dig på et stykke økologisk chokolade (du kan vælge mellem lys og mørk), et glas vand og også en kop urtete, hvis du har lyst. Og invitere dig til endnu en samtale.

Da et Mahamudra tantra massage er et møde i naturlighed, opmærksomhed, frihed, og kærlighed, og ikke en vare, betaler du ikke for selve massagen. Istedet bliver du (typisk) bedt om at betale en “entré til templet” på i øjeblikket 1500 kr.

Det radikale og fantastiske ved Mahamudra tantra massage er at overstående beskrivelse er dækkende! Alligevel vil der som nævnt typisk rejse sig relevante spørgsmål og – måske – indsigelser. Jeg vil gerne invitere dig til at skrive til mig med dem, og inviterer dig naturligvis også til at forespørge om et Mahamudra tantra massage møde. For selv om det ikke fremgår eksplicit af ovenstående beskrivelse, kan de være helt vidunderlige og endda livsforandrende.