fbpx
Fysiurgisk massage – hvad er det lige?

Fysiurgisk massage – hvad er det lige?

Jeg er lægeeksamineret fysiurgisk massør fra Dansk Akademi for Kropsterapi og udbyder fysiurgisk massage både i min klinik i Mejlgade og hos SALIG på Østerbro i København. Men hvad er fysiurgisk massage egentlig?

Fysiurgisk massage er den mest almindelige massageform i Danmark. Internationalt kaldes den også “Swedish massage” efter svenskeren Per Henrik Ling, der levede omkring år 1800. Som andre vestlige massageformer er fysiurgisk massage baseret på anatomi og fysiologi, specielt læren om musklerne, deres individuelle funktioner, hvor de hæfter på skelettet i kroppen, og i hvilken retning muskelfibrene løber. Under en fysiurgisk massage masseres de enkelte muskler med forskellige teknikker, f.eks. æltning og friktion. Ofte masseres overfladiske muskler først med henblik på at blødgøre dem, så man kan få adgang til de underliggende. Der bruges som regel olie under massagen.

Hos mig er det mandelolie ?, med mindre man på forhånd har bedt om noget andet (og ja, pictogrammet er vist et glas whisky, men det ligner mandelolie lidt ?). Fysiurgisk massage er formentlig den massageform som er bedst dokumenteret (i vestlig videnskabelig forstand) til at afhjælpe muskelsmerter i kroppen, specielt i ryggen. Dette kan dog skyldes at det er den massageform vestlig videnskab har været mest interesseret i at undersøge. Interessant nok er der stadig ikke specielt god videnskabelig konsensus om hvilke mekanismer i kroppen, der får massagen til at “virke”.

Som massør har man en klar fornemmelse af at massagen simpelthen får spændte muskler til at afspænde, og at dette afhjælper smerter og mobilitetsproblener, men mere komplicerede mekanismer er muligvis også på spil. F.eks. er aktivering og deaktivering af gener i cellerne blevet foreslået som en mulig mekanisme i den videnskabelige literatur. ?

Du er velkommen til at booke en tid til fysiurgisk massage ved at sende mig en besked som angivet på forsiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.